اطلاعات محلی سیستان،فرهنگ،گویش،لباس،بازیها و......

اطلاعات محلی سیستان،فرهنگ،گویش،لباس،بازیها و......

اطلاعات محلی سیستان،فرهنگ،گویش،لباس،بازیها و......

اطلاعات محلی سیستان،فرهنگ،گویش،لباس،بازیها و......

اطلاعات محلی سیستان،فرهنگ،گویش،لباس،بازیها،خوراکی ها و غذا،رسوم و آداب، سنت های ازدواج، اعیاد، مکان های تفریحی،

بایگانی
  • ۰
  • ۰

معروف‌ترین غذاهای سیستان و بلوچستان

سیستان و بلوچستان تاریخ، فرهنگ و طبیعت بسیار غنی‌ای دارد. غذاهای این مرزوبوم مانند دیگر عناصر آن بسیار متنوع و غنی است. بدون شک شرایط اقلیمی تأثیر شگرفی در غذاهای این منطقه داشته. از آنجا که مردم سیستان و بلوچستان بیشتر به دامداری و کشاورزی مشغولند محصولات این منطقه را اغلب غلات و لبنیات تشکیل می‌دهد: همان دو ماده اصلی که در غذاهای سیستانی به وفور دیده می‌شود. خرما و میوه‌های گرمسیری از دیگر موادی است که در غذاهای سیستان و بلوچستان به کار می‌رود. در این مطلب با انواع غذاهای سیستان و بلوچستان آشنا شوید. 

 

تور کرمان

 

آبگوشت زابلی

آبگوشت زابلی شباهت زیادی به آبگوشت‌هایی که تا به حال خورده‌اید دارد. ادویه آچار، یکی از ادویه‌های معروف سیستان، طعم متفاوتی به این غذا می‌بخشد. رب گوجه فرنگی، گوشت، سیب‌زمینی، پیاز، نمک، فلفل، روغن محلی و زردچوبه از دیگر مواد اصلی این غذا است.

ادویه آچار، یکی از ادویه‌های معروف سیستان، طعم متفاوتی به این آبگوشت می‌بخشد.ادویه آچار، یکی از ادویه‌های معروف سیستان، طعم متفاوتی به این آبگوشت می‌بخشد.

کشک زرد

کشک زرد غذای محبوب سیستانی در روزهای سرد سال است. هم‌چنین می‌تواند پیشنهادی ویژه برای صبحانه باشد. پیاز، کشک زرد، آب یا آبگوشت از مواد اصلی این غذا هستند. کشک زرد بسیار مقوی و برای بیماری‌های گوارشی، تقویت حافظه و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

کشک زرد غذای محبوب سیستانی در روزهای سرد سال است.کشک زرد غذای محبوب سیستانی در روزهای سرد سال است.

اوجیزک

آچار نوعی ادویه سیستانی است که در بسیاری از غذاهای این منطقه استفاده می‌شود. این ادویه از پیاز، زردچوبه و آرد گندم تهیه می‌شود. به گونه‌ای که خمیر به دست آمده از این مواد را به شکل دایره در آورده و خشک می‌کنند. آچار در پخت انواع خورشت و آبگوشت‌های سیستانی به کار می‌رود. اوجیزک نیز یکی از غذاهایی است که در آن از این ادویه استفاده می‌شود. این غذا مانند آبگوشت است با این تفاوت که در آن گوشت به کار نمی‌رود. مواد اولیه اوجیزک: گوجه، روغن، پیاز، آب و سیب‌زمینی است. البته برخی به آن تخم‌مرغ هم اضافه می‌کنند.

مواد اولیه اوجیزک: گوجه، روغن، پیاز، آب و سیب‌زمینی است. البته برخی به آن تخم‌مرغ هم اضافه می‌کنند.مواد اولیه اوجیزک: گوجه، روغن، پیاز، آب و سیب‌زمینی است. البته برخی به آن تخم‌مرغ هم اضافه می‌کنند.

 

تنورچه

تنورچه نوعی کباب سنتی سیستان و بلوچستان است. سیستانی‌ها این غذا را به دو روش طبخ می‌کنند: یا گوشت را به سیخ می‌زنند یا درسته در تنور قرار می‌دهند تا کباب شود. طعم تنوری این کباب فراموش‌نشدنی است. تنورچه در چابهار  بیشتر پخته می‌شود. اگر راهی این منطقه شدید، خوردن تنورچه را از دست ندهید.

تنورچه نوعی کباب سنتی سیستان و بلوچستان است.تنورچه نوعی کباب سنتی سیستان و بلوچستان است.

دوغ پا

غذای مقوی سیستانی دوغ پا نام دارد؛ این غذا در واقع نوعی خورشت است که از محصولات دامی به دست می‌آید. گوشت گوساله، دوغ محلی، لپه، پیاز، روغن، ادویه‌جات و زعفران از مواد اصلی این غذا هستند. دوغ پا معمولا با برنج سرو می‌شود.

دوغ برک

غذای دیگر سیستانی‌ای که دوغ ماده اصلی آن را تشکیل می‌دهد، دوغ برک یا درزنک نام دارد. آرد، زردچوبه، ادویه‌جات و روغن از دیگر مواد اصلی این غذاست. آرد را با روغن تفت می‌دهند و سپس دوغ را به آن اضافه می‌کنند. قبل از این‌که دوغ برک به جوش آید باید همه مواد آن با هم ترکیب شود.

املت سوزی

در سیستان و بلوچستان، گیاهی به نام سوزی می‌روید. از این گیاه، املت بسیار خوشمزه‌ای پخته می‌شود. مواد اصلی این غذا: پیاز، گیاه سوزی، سیب‌زمینی، تخم‌مرغ، سیر و ادویه‌جات است.

تباهنگ

از دیرباز، زمانی که هنوز یخچال به خانه‌های مردم سیستان و بلوچستان راه پیدا نکرده بود، آن‌ها برای نگهداری گوشت، آن را خشک می‌کردند. سیستانی‌ها پیش از خشک شدن گوشت به آن پودر انار و نمک می‌زدند و آن را در آفتاب خشک می‌کردند. این رسم هنوز در میان مردم این خطه ادامه دارد. آن‌ها برای تهیه تباهنگ از گوشت خشک‌شده استفاده می‌کنند. این غذا، غذای مخصوص ماه رمضان است. به این صورت که گوشت خشک را حدود نیم ساعت با آب و نمک می‌جوشانند و سپس با برنج دم می‌دهند.

از دیرباز، زمانی که هنوز یخچال به خانه‌های مردم سیستان و بلوچستان راه پیدا نکرده بود، آن‌ها برای نگهداری گوشت، آن را خشک می‌کردند.از دیرباز، زمانی که هنوز یخچال به خانه‌های مردم سیستان و بلوچستان راه پیدا نکرده بود، آن‌ها برای نگهداری گوشت، آن را خشک می‌کردند.

لنجو (آبگوشت ماهی)

شاید ترکیب دوغ و ماهی دور از ذهن‌ باشد؛ اما جالب است بدانید در سیستان و بلوچستان غذای لذیذی از این ترکیب به دست می‌آید. لنجو یا ماهی آب پز از آچار، یاز، روغن، ماهی، زردچوبه و دوغ محلی تهیه می‌شود. چشیدن این غذای لذیذ را از دست ندهید.

لنجو یا ماهی آب پز از آچار، یاز، روغن، ماهی، زردچوبه و دوغ محلی تهیه می‌شود.لنجو یا ماهی آب پز از آچار، یاز، روغن، ماهی، زردچوبه و دوغ محلی تهیه می‌شود.

  • ۹۹/۱۰/۱۳
  • مرضیه رزمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی